EUROBANK CYPRUS LTD

Συνέχεια στην κερδοφόρα πορεία

Κέρδη μετά από φόρους €34,8 εκ – περαιτέρω ενίσχυση οικονομικών δεικτών

Η Eurobank Cyprus Ltd («Eurobank Κύπρου») για τους πρώτους 9 μήνες του 2019 παρουσίασε:

•    Ικανοποιητική και επαναλαμβανόμενη κερδοφορία, η οποία ανήλθε στα   €34,8 εκ μετά από φόρους. 

•    Ισχυρή κεφαλαιακή θέση, με τον δείκτη Κεφαλαιακής Επάρκειας (Capital Adequacy Ratio) όπως και τον δείκτη κοινών μετοχών (CET1) να ανέρχονται στο 22,6%.

•    Ισχυρή πλεονάζουσα ρευστότητα, με τις καταθέσεις να φτάνουν στα €5.638 εκ και τον δείκτη δανείων προς καταθέσεις (εξαιρουμένων των δανείων που εξασφαλίζονται με καταθέσεις) να ανέρχεται στο 29%.

•    Πολύ καλή ποιότητα δανειακού χαρτοφυλακίου, με τον δείκτη Μη Εξυπηρετούμενων Δανείων (NPE ratio στη βάση των οδηγιών της Ευρωπαϊκής Αρχής Τραπεζών, ΕΑΤ) να παραμένει ιδιαίτερα χαμηλός, στο 4,1%.

•    Αποτελεσματική διαχείριση του κόστους λειτουργίας, με τον δείκτη Κόστους προς Έσοδα στο 34%.

Η ισχυρή χρηματοοικονομική θέση της Τράπεζας όπως καταδεικνύεται και από τα διαδοχικά θετικά αποτελέσματα, έχει εδραιώσει την ηγετική της παρουσία στην Κύπρο στους τομείς του Wealth Management, Corporate and Investment Banking, International Business Banking, και Capital Markets. 
Τα επαναλαμβανόμενα θετικά αποτελέσματά, καταδεικνύουν ότι η Eurobank Κύπρου συνεχίζει την αναπτυξιακή της πορεία με σταθερά βήματα, έχοντας ως βάση το πελατοκεντρικό μοντέλο λειτουργίας της και την ορθολογιστική διαχείριση των κινδύνων. Συνεχίζουμε να στηρίζουμε την οικονομία και τις βιώσιμες αναπτυξιακές πρωτοβουλίες αλλά και να δημιουργούμε θέσεις εργασίας στη βάση της ανάπτυξης των εργασιών μας.
H Eurobank Κύπρου παραμένει αισιόδοξη για το μέλλον της χώρας μας και τις προοπτικές περαιτέρω ανάπτυξης. Ο ρυθμός επέκτασης του κυπριακού ΑΕΠ παραμένει ισχυρός στο 3,2%, ενώ λειτουργούμε με σημαντικό δημοσιονομικό πλεόνασμα που υπερβαίνει τις επιδόσεις της Ευρωζώνης. Αυτό, αντικατοπτρίζει τη συνετή δημοσιονομική πολιτική αλλά και την ισχυρή ανάκαμψη της Κυπριακής οικονομίας. Ωστόσο, υπάρχει ανάγκη για σωστή διαχείριση των δημοσιονομικών πλεονασμάτων και την επιτάχυνση της μείωσης του δημόσιου χρέους, ώστε η Κύπρος, ως μια ανοιχτή οικονομία, να προστατευτεί από τυχών εξωγενείς κλυδωνισμούς. Η προώθηση πειθαρχίας στο σκέλος των δημόσιων δαπανών κρίνεται επιτακτική, ώστε η ανάπτυξη να είναι δυναμική και βιώσιμη, με κοινωνική συνοχή.

Η Eurobank Cyprus Ltd είναι κυπριακή εταιρεία που ιδρύθηκε το 2007 και διέπεται από όλους τους νόμους και κανονισμούς της Κυπριακής Δημοκρατίας.
 
  2019
9 μήνες
€’εκ.
2018
12 μήνες
€’εκ.
Σύνολο Δανείων 2.027 2.150
Σύνολο Καταθέσεων 5.638 4.840
Κεφάλαια και άλλα Αποθεματικά 486 445
Κέρδη προ φόρων 44.7 55.1
Κέρδη μετά φόρων 34.8 42.5

Ενημερωση σχετικα με το ωραριο λειτουργιας των Τραπεζικων κεντρων - COVID-19

06 Απριλίου 2020

Επικοινωνούμε εκ νέου μαζί σας σε συνέχεια προηγούμενης σχετικής μας ανακοίνωσης για να σας ενημερώσουμε ότι, το ωράριο λειτουργίας των ταμείων για εξυπηρέτηση πελατών στα Τραπεζικά Κέντρα της Eurobank Κύπρου διαμορφώνεται, με ισχύ από την Τετάρτη 8 Απριλίου 2020 και μέχρι νεωτέρας ειδοποιήσεως, ως ακολούθως:
 
Δευτέρα - Παρασκευή : 8:15 - 14:00

Διαβαστε περισσοτερα

Αναστολη δοσεων και τοκων - COVID-19

03 Απριλίου 2020

Η Τράπεζα μας, ανταποκρινόμενη στις δυσμενείς συνθήκες που επικρατούν λόγω της πανδημίας Covid-19 και βάσει του Διατάγματος που εκδόθηκε από το Υπουργείο Οικονομικών στις 30 Μαρτίου 2020 (το περί της Λήψης Εκτάκτων Μέτρων από Χρηματοοικονομικούς Οργανισμούς και Εποπτικές Αρχές), δυνάμει του οποίου αναστέλλεται για τους Δικαιούχους* η υποχρέωση καταβολής των δόσεων, περιλαμβανομένων και των τόκων, σε πιστωτικές διευκολύνσεις που παραχωρήθηκαν από χρηματοοικονομικούς οργανισμούς, σας ενημερώνει για τα ακόλουθα: 

Διαβαστε περισσοτερα

Νεα Πολιτικη Καταστασεων Λογαριασμου

31 Μαρτίου 2020

Στα πλαίσια της δέσμευσης της Τράπεζας για εξοικονόμηση φυσικών πόρων, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι έχει αποσταλεί επιστολή σε όλους τους πελάτες μας η οποία αναφέρει ότι από την 01/06/2020, η συχνότητα αποστολής μέσω ταχυδρομείου των έντυπων καταστάσεων λογαριασμού όσο αφορά τρεχούμενους λογαριασμούς και λογαριασμούς προειδοποιήσεως περιορίζεται σε μια φορά το χρόνο και όσο αφορά τρεχούμενους λογαριασμούς με όριο σε δύο φορές το χρόνο

Διαβαστε περισσοτερα