Μέτρα Προστασίας Covid-19

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

10/04/2020 (Ανατρέξτε στη σελίδα Ανακοινώσεις για πιο πρόσφατες ενέργειες)

Με στόχο την άμεση και υπεύθυνη αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορωνοϊού (Covid-19), σας ενημερώνουμε ότι έχουμε λάβει μια σειρά μέτρων σχετικά με την ασφάλεια των πελατών και εργαζομένων μας αλλά και για διασφάλιση της παροχής των υπηρεσιών μας.

Χρήση εναλλακτικών και ψηφιακών δικτύων

Σε μια προσπάθεια μείωσης του συνωστισμού στα Τραπεζικά μας Κέντρα, σας ενημερώνουμε ότι  μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα ψηφιακά μας κανάλια, τα οποία σας εξασφαλίζουν την απρόσκοπτη διεκπεραίωση των συναλλαγών σας, χωρίς να απαιτείται η παρουσία σας σε Τραπεζικό Κέντρο. 

Συγκεκριμένα, μπορείτε να πραγματοποιείτε τις καθημερινές σας συναλλαγές, εύκολα και με ασφάλεια 24 ώρες το 24ωρο:

•    Μέσω της πλατφόρμας  eΒanking της Eurobank Κύπρου
•    Μέσω του Eurobank Cyprus Mobile App
Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ως εκ τούτου, σας καλούμε να χρησιμοποιείτε τα ψηφιακά μας κανάλια, όπου αυτό είναι εφικτό, τα οποία σας παρέχουν ένα γρήγορο, ασφαλή και αποτελεσματικό τρόπος εκτέλεσης των συναλλαγών σας.

Ανέπαφες συναλλαγές

Σας ενθαρρύνουμε να πραγματοποιείτε τις πληρωμές σας μέσω ανέπαφων συναλλαγών με κάρτες της Eurobank Κύπρου ώστε να περιορίσετε τη χρήση μετρητών και να αποφύγετε την παράδοση της κάρτας σας σε τρίτο πρόσωπο.  Το όριο ανέπαφων συναλλαγών εχει αυξηθεί από €20 σε €50.

Παρακολουθήστε όλες τις συναλλαγές που έχουν διενεργηθεί μέσω e-banking ή με την κάρτα σας / Υπηρεσία SMS Alerts

Παρακολουθήστε όλες τις συναλλαγές που έχουν διενεργηθεί μέσω e-banking ή με την κάρτα σας – Υπηρεσία Ειδοποιήσεων SMS.

Μπορείτε εύκολα να παρακολουθείτε δωρεάν όλες τις συναλλαγές σας που έχουν διενεργηθεί μέσω της υπηρεσίας e-banking, μέσω της επιλογής «Manage Alerts” στο e-banking σας.  Επιπρόσθετα, μπορείτε να εγγραφείετε στην δωρεάν υπηρεσία «Eurobank SMS Alerts” που ειδοποιεί τους χρήστες καρτών ότι η κάρτα τους έχει χρησιμοποιηθεί. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Επικοινωνήστε με το Τηλεφωνικό Κέντρο για εξυπηρέτηση σε θέματα ηλεκτρονικής τραπεζικής και καρτών 

Οι λειτουργοί του Τηλεφωνικού μας Κέντρου είναι στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε ερωτήματα μπορεί να έχετε σε θέματα ηλεκτρονικής τραπεζικής και καρτών, στο τηλέφωνο  +357-80088822.

Εξυπηρέτηση στα Τραπεζικά Κέντρα 

Το προσωπικό των Τραπεζικών Κέντρων της Eurobank Κύπρου είναι στη διάθεσή σας με στόχο πάντοτε τη βέλτιστη και ασφαλή εξυπηρέτησή σας, διασφαλίζοντας παράλληλα την τήρηση των ακόλουθων μέτρων περιορισμού της έκθεσης και διάδοσης του COVID-19:
•    Ο μέγιστος αριθμός πελατών που επιτρέπεται να βρίσκεται εντός των εγκαταστάσεων της Τράπεζας για την εκτέλεση ταμειακών συναλλαγών είναι ένας για κάθε ταμείο.
•    Οι πελάτες  καλούνται να περιμένουν εκτός των εγκαταστάσεων της Τράπεζας μέχρι να υπάρχει διαθεσιμότητα χώρου.
•    Τηρούνται οι σωστές αποστάσεις ασφαλείας και η σειρά προτεραιότητας με σεβασμό και υπευθυνότητα.
•    Οι επισκέψεις στις θυρίδες ασφαλείας σε όλα τα Τραπεζικά Κέντρα μπορούν να πραγματοποιηθούν μόνο με ραντεβού.
•    Οι φάκελοι που παραδίδονται στην Τράπεζα θα τοποθετούνται σε ειδικά κουτιά και δεν θα ανοίγονται μέχρι την επόμενη ημέρα. Εάν επιθυμείτε εκτέλεση οδηγιών εντός της ίδιας ημέρας, μπορείτε να στείλετε τις οδηγίες σας μέσω φαξ ή / και ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, εφαρμόζοντας τα υφιστάμενα μέτρα ασφάλειας (π.χ. κωδικούς OTP κ.λπ.).

Επιπρόσθετα, όλες  οι Διευθύνσεις της Τράπεζας λειτουργούν σύμφωνα με τους παραπάνω κανονισμούς, δηλαδή κάθε επαφή θα διενεργείται μέσω τηλεφώνου, τηλεδιάσκεψης, ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή φαξ.

Η πρόσβαση στο κοινό για ταμειακές συναλλαγές είναι δυνατή στα ακόλουθα Τραπεζικά Κέντρα:

Τραπεζικό Κέντρο Λεωφόρου Λεμεσού
Διεύθυνση: Λεωφόρος Λεμεσού 71, 2121 Λευκωσία
Τηλέφωνο: +357-22517000
Τραπεζικό Κέντρο Έγκωμης
Διεύθυνση: Λεωφόρος 28ης Οκτωβρίου 1, 2414 Έγκωμη
Τηλέφωνο: +357-22208230
Τραπεζικό Κέντρο Λεωφόρου Μακαρίου
Διεύθυνση: Λεωφόρος Αρχιεπισκόπου Μακαρίου 195, 3030 Λεμεσός
Τηλέφωνο: +357-25021440
Τραπεζικό Κέντρο Λάρνακας
Διεύθυνση: Λόρδου Βύρωνος 61-63, 6023, Λάρνακα
Τηλέφωνο: +357-24021300
Τραπεζικό Κέντρο Πάφου
Διεύθυνση: Λεώφ. Γρίβα Διγενή 52, 8047, Πάφος
Τηλέφωνο: +357-24021300
Τραπεζικό Κέντρο Αμμοχώστου
Διεύθυνση: Λεώφ. 1ης Απριλίου 153, 5280, Παραλίμνι
Τηλέφωνο: +357-24021300

Ωράριο λειτουργίας των ταμείων για εξυπηρέτηση πελατών: 

Δευτέρα - Πέμπτη: 8:15 - 16:00
Παρασκευή: 8:15 - 14:15


Επιπλέον, δίνοντας προτεραιότητα στην υγεία και ασφάλεια των πελατών και εργαζομένων μας, αλλά και για διασφάλιση παροχής των υπηρεσιών μας, έχουμε λάβει τα πιο κάτω μέτρα.

•    Έχουν δοθεί συγκεκριμένες οδηγίες για τους εργαζομένους που εμφανίζουν συμπτώματα του ιού, που έχουν υποψία μόλυνσης ή που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.
•    Έχει δοθεί έμφαση στην καθημερινή καθαριότητα στους χώρους εργασίας με ισχυρά απολυμαντικά και διανομή αντισηπτικού υγρού σε όλες τις μονάδες και τα Τραπεζικά Κέντρα της Eurobank Κύπρου.
•    Τήρηση εβδομαδιαίου προγράμματος απολυμάνσεων στα υποστατικά της Τράπεζας.
•    Η Τράπεζα λειτουργεί με προσωπικό ασφαλείας που διασφαλίζει την ομαλή λειτουργία της και την εξυπηρέτηση των πελατών της. Προσωπικό Ασφαλείας αποτελούν οι εργαζόμενοι το αντικείμενο των οποίων είναι απαραίτητο για τη λειτουργία της τράπεζας για το διάστημα της απαγόρευσης της κυκλοφορίας, το οποίο όμως λόγω της φύσης του, ή των προς εκτέλεση προγραμματισμένων εργασιών, είναι δύσκολο να εκτελεστεί μέσω τηλεργασίας.  
•    Σημαντικός αριθμός του προσωπικού της Τράπεζας εργάζεται από σπίτι.  
•    Απαγόρευση συναντήσεων και αντικατάστασή τους, όπου αυτό είναι εφικτό, με τηλεφωνικές διασκέψεις (teleconference) ή βιντεοδιασκέψεις (videoconference).
•    Οι υπηρεσίες της Τράπεζας οι οποίες θεωρούνται κρίσιμες ώστε να διασφαλισθεί η συνέχιση των εργασιών μας, έχουν ήδη να διαχωριστεί και στεγάζονται σε  διαφορετικές τοποθεσίες.

Η Τράπεζα παρακολουθεί προσεκτικά τα γεγονότα και ακολουθεί αυστηρά όλα τα περιοριστικά μέτρα και εισηγήσεις της Κυπριακής Κυβέρνησης. Σε στενό συντονισμό με τον Όμιλο Eurobank, έχουμε ήδη προχωρήσει στην κατάρτιση πλάνου ενεργειών που εξασφαλίζει την ομαλή λειτουργία της Τράπεζας,  ενισχύει την ετοιμότητά μας για την υιοθέτηση επιπρόσθετων μέτρων εάν χρειαστεί και ελαχιστοποιεί τις επιπτώσεις του COVID-19 στους πελάτες, το προσωπικό και τους συνεργάτες μας, αλλά και στην κοινωνία γενικότερα.  

Eurobank Cyprus Ltd