Για πρώτη φορά κάρτες από βιοδιασπώμενο υλικό
Νέα εποχή καρτών Eurobank Cyprus

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 
Η Eurobank Κύπρου εισάγει, πρώτη στην Κυπριακή αγορά, μια νέα γενιά καρτών από οικολογικό, βιοδιασπώμενο υλικό, υιοθετώντας τα διεθνή περιβαλλοντικά πρωτόκολλα στην τραπεζική λειτουργία συμπεριλαμβανομένων των παρεχόμενων υπηρεσιών και προϊόντων.

Στο εξής όλες οι νέες χρεωστικές και πιστωτικές κάρτες της Eurobank Κύπρου για ιδιώτες και επιχειρήσεις, αλλά και όσες κάρτες ανανεώνονται ή επανεκδίδονται, κατασκευάζονται από βιοδιασπώμενο υλικό, για την παραγωγή του οποίου απαιτείται μικρότερη κατανάλωση ενέργειας και παράγονται σημαντικά χαμηλότερες εκπομπές θερμοκηπίου.

Στόχος είναι η εφαρμογή, στην πράξη, της περιβαλλοντικής στρατηγικής της Τράπεζας, με σκοπό τη σημαντική μείωση του περιβαλλοντικού της αποτυπώματος και η ενίσχυση πρακτικών βιώσιμης ανάπτυξης.

Οι νέες κάρτες, εγκαταλείποντας το παραδοσιακό ως τώρα πλαστικό, μπορούν να ανακυκλωθούν ή να κομποστοποιηθούν, αποτελούν δηλαδή ένα απολύτως «πράσινο» προϊόν, διατηρώντας όμως ακριβώς τις ίδιες προδιαγραφές αντοχής και προσαρμόζοντας ταυτόχρονα την μορφή (design) στις πιο σύγχρονες διεθνείς τάσεις. Πρόκειται για την πλέον σύγχρονη τάση, παγκοσμίως, γεγονός που συμβαδίζει με την επιλογή της Τράπεζας και του Ομίλου Eurobank να πρωτοπορεί και να καινοτομεί με θετικό κοινωνικό και περιβαλλοντικό πρόσημο.

Mε αφορμή την κυκλοφορία των νέων καρτών, ο Αχιλλέας Μαλλιώτης, Γενικός Διευθυντής Eurobank Κύπρου,  δήλωσε: «H έμπρακτη στήριξη οικολογικών ενεργειών που συμβάλλουν στη διαμόρφωση μιας νέας επιχειρηματικής φιλοσοφίας με σταθερή επιλογή τη βιώσιμη ανάπτυξη, αποτελεί μία στρατηγική επιλογή της Eurobank Κύπρου. Επιλέξαμε ένα προϊόν ευρείας χρήσης όπως οι χρεωστικές και πιστωτικές κάρτες ως το ιδανικό μέσο για να εφαρμόσουμε μια από τις πολλές οικολογικές μας πρωτοβουλίες για την έμπρακτη και ενεργή συμμετοχή στην παγκόσμια κινητοποίηση για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και ενίσχυση της πράσινης οικονομίας. Επίσης, στόχος μας αποτελεί η καλλιέργεια και η περαιτέρω  προώθηση της αξίας αυτής στους πελάτες μας».

Η νέα γενιά καρτών της Τράπεζας, συνδυάζει την τελευταία τάση στην παγκόσμια αγορά υιοθετώντας ιδιαίτερα καινοτόμα χαρακτηριστικά όπως, μοντέρνο κάθετο  εικαστικό, με το σύνολο των στοιχείων στην πίσω όψη της κάρτας ακολουθώντας τη νέα διεθνή τάση και ευκολία για τον χρήστη μέσω διακριτού, κόκκινου η χρυσού περιγράμματος, ώστε να ξεχωρίζει την κάρτα στο πορτοφόλι του με μια ματιά .

DAC6 - COUNCIL DIRECTIVE (EU) 2018/822

06 Αυγούστου 2021

Dear Customer,
 
Eurobank Cyprus Ltd (“the Bank”) would like to inform you that the EU Directive 2018/22 of 25th May 2018 (commonly referred to as “DAC6”) has amended the EU Council Directive 2011/16/EU on administrative cooperation in the field of taxation, as regards to the mandatory exchange of information in relation to reportable cross border arrangements, in order to provide more transparency and fairness in taxation.

Διαβαστε περισσοτερα

Eurobank Κύπρου - Οικονομικά Αποτελέσματα 2020

31 Μαρτίου 2021

Στρατηγικά το επιχειρηματικό μοντέλο της Eurobank Cyprus βασίζεται σε πέντε πυλώνες:
• Corporate and Investment Banking 
• Wealth Management 
• International Business Banking.
• Treasury Sales.
• Affluent banking.

Διαβαστε περισσοτερα

Best Private Bank in Cyprus

22 Φεβρουαρίου 2021

Η Eurobank Κύπρου βραβεύεται ως ”Best Private Bank in Cyprus”

Η Eurobank Κύπρου διακρίθηκε με το βραβείο  ”Best Private Bank in Cyprus“, για το 2021, από το έγκριτο διεθνές περιοδικό Euromoney, επικυρώνοντας το υψηλό επίπεδο των υπηρεσιών που προσφέρει και την ηγετική θέση που έχει εδραιώσει στον τομέα του Private Banking.  

Διαβαστε περισσοτερα