Λόγω της συνεχιζόμενης περιόδου αρνητικών επιτοκίων στην Ευρωζώνη, με το βασικό επιτόκιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) να βρίσκεται σε αρνητικά επίπεδα (-0.50% ετησίως), η Eurobank Cyprus Ltd (η “Τράπεζα”) θα προχωρήσει στην εφαρμογή αρνητικού επιτοκίου της τάξεως του 0,50% (-0,50% ετησίως) σε όλους τους λογαριασμούς σε Ευρώ με πιστωτικά υπόλοιπα που διατηρούνται από νομικά πρόσωπα, με ισχύ από 01/03/2022. Τα αρνητικά επιτόκια θα ισχύουν για όλους τους λογαριασμούς με πιστωτικά υπόλοιπα σε Ευρώ που διατηρούν νομικά πρόσωπα με την Τράπεζά, με εξαίρεση τις προθεσμιακές καταθέσεις οι οποίες ήταν ήδη σε ισχύ πριν την ημερομηνία της παρούσας ανακοίνωσης.

Η χρέωση τόκων στους λογαριασμούς σε Ευρώ των νομικών προσώπων θα υπολογίζεται καθημερινά και θα χρεώνεται σε μηνιαία βάση στους τρεχούμενους λογαριασμούς / λογαριασμούς  ειδοποίησης / λογαριασμούς με όριο παρατραβήγματος.   Ποσά μέχρι ΕΥΡΩ 100,000 ανά νομικό πρόσωπο θα εξαιρούνται του αρνητικού επιτοκίου. Εάν το νομικό πρόσωπο διατηρεί περισσότερους από ένα τρεχούμενους λογαριασμούς / λογαριασμούς  ειδοποίησης / λογαριασμούς με όριο παρατραβήγματος σε Ευρώ, η εξαίρεση αυτή θα εφαρμόζεται μόνο στον λογαριασμό με το πιο ψηλό πιστωτικό υπόλοιπο στις 28/02/2022. 

Επιπλέον, σας ενημερώνουμε ότι η Τράπεζα προσφέρει εναλλακτικές λύσεις τραπεζικών προϊόντων.  Οι πελάτες μπορούν να επικοινωνήσουν με τον υπεύθυνο λειτουργό εξυπηρέτησής τους ή τη Διεύθυνση Διαχείρισης Περιουσίας (CyprusPrivateBanking@eurobank.com.cy ή +357-22208010) για οποιεσδήποτε πληροφορίες ή διευκρινήσεις χρειάζονται για τα εναλλακτικά προϊόντα / υπηρεσίες.

Eurobank Κύπρου - Οικονομικά Αποτελέσματα 2023

08 Μαρτίου 2024

Διαβαστε περισσοτερα

Τμημα Εμπορικων Υπηρεσιων και Ξενων Ανταποκριτων - νεα διευθυνση

12 Ιανουαρίου 2024

Σας ενημερώνουμε ότι από τις 22/01/2024 το Τμήμα Εμπορικών Υπηρεσιών θα μεταφερθεί στην πιο κάτω διεύθυνση:
 
Λεωφόρος Σπύρου Κυπριανού 28
1075 Λευκωσία
Κύπρος

 
Παρακαλούμε όπως όλα τα έγγραφα που αφορούν το Τμήμα Εμπορικών Υπηρεσιών, αποστέλλονται/παραδίδονται στην πιο πάνω διεύθυνση.

Διαβαστε περισσοτερα

Eurobank Κύπρου - Οικονομικά Αποτελέσματα για το Ενιάμηνο 2023

07 Νοεμβρίου 2023

Διαβαστε περισσοτερα