Ανακοινώσεις

  • Επιλέξτε Έτος:

ΜΕΙΩΣΗ ΣΤΑ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΑ ΕΠΙΤΟΚΙΑ ΓΙΑ ΣΥΝΕΠΕΙΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ

15/05/2023

Μείωση στα στεγαστικά επιτόκια για συνεπείς δανειολήπτες στεγαστικών δανείων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ ΑΡΝΗΤΙΚΩΝ ΕΠΙΤΟΚΙΩΝ

22/09/2022

Από την 01/10/2022 τερματίζεται η χρέωση αρνητικών επιτοκίων στις καταθέσεις σε ευρώ που διατηρούνται από νομικά πρόσωπα. Η απόφαση ελήφθη μετά τις πρόσφατες αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας («ΕΚΤ») να αυξήσει τα βασικά επιτόκια της ΕΚΤ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Εισαγωγη αρνητικων επιτοκιων σε καταθεσεις σε Ευρω για Νομικα Προσωπα

30/12/2021

Λόγω της συνεχιζόμενης περιόδου αρνητικών επιτοκίων στην Ευρωζώνη, με το βασικό επιτόκιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) να βρίσκεται σε αρνητικά επίπεδα (-0.50% ετησίως), η Eurobank Cyprus Ltd (η “Τράπεζα”) θα προχωρήσει στην εφαρμογή αρνητικού επιτοκίου της τάξεως του 0,50% (-0,50% ετησίως) σε όλους τους λογαριασμούς σε Ευρώ με πιστωτικά υπόλοιπα που διατηρούνται από νομικά πρόσωπα, με ισχύ από 01/03/2022. Τα αρνητικά επιτόκια θα ισχύουν για όλους τους λογαριασμούς με πιστωτικά υπόλοιπα σε Ευρώ που διατηρούν νομικά πρόσωπα με την Τράπεζά, με εξαίρεση τις προθεσμιακές καταθέσεις οι οποίες ήταν ήδη σε ισχύ πριν την ημερομηνία της παρούσας ανακοίνωσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ασφαλεια Πληροφοριων

10/12/2021

H Eurobank δεν θα σας ζητήσει ποτέ να αποκαλύψετε τα προσωπικά σας στοιχεία, όπως κινητό τηλέφωνο, αναγνωριστικό χρήστη και κωδικό πρόσβασης στις υπηρεσίες e-Banking.

Εάν αποκαλύψετε τα προσωπικά σας στοιχεία σε οποιοδήποτε μη εξουσιοδοτημένο άτομο ή ιστότοπο ηλεκτρονικού ψαρέματος, παρακαλούμε να μας το αναφέρετε το συντομότερο δυνατό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

DAC6 - COUNCIL DIRECTIVE (EU) 2018/822

06/08/2021

Dear Customer,
 
Eurobank Cyprus Ltd (“the Bank”) would like to inform you that the EU Directive 2018/22 of 25th May 2018 (commonly referred to as “DAC6”) has amended the EU Council Directive 2011/16/EU on administrative cooperation in the field of taxation, as regards to the mandatory exchange of information in relation to reportable cross border arrangements, in order to provide more transparency and fairness in taxation.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Eurobank Cyprus New Visa Cards

20/05/2021

Νέα εποχή καρτών Eurobank Cyprus
Για πρώτη φορά κάρτες από βιοδιασπώμενο υλικό

Η Eurobank Κύπρου εισάγει, πρώτη στην Κυπριακή αγορά, μια νέα γενιά καρτών από οικολογικό, βιοδιασπώμενο υλικό, υιοθετώντας τα διεθνή περιβαλλοντικά πρωτόκολλα στην τραπεζική λειτουργία συμπεριλαμβανομένων των παρεχόμενων υπηρεσιών και προϊόντων.

Στο εξής όλες οι νέες χρεωστικές και πιστωτικές κάρτες της Eurobank Κύπρου για ιδιώτες και επιχειρήσεις, αλλά και όσες κάρτες ανανεώνονται ή επανεκδίδονται, κατασκευάζονται από βιοδιασπώμενο υλικό, για την παραγωγή του οποίου απαιτείται μικρότερη κατανάλωση ενέργειας και παράγονται σημαντικά χαμηλότερες εκπομπές θερμοκηπίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Best Private Bank in Cyprus

22/02/2021

Η Eurobank Κύπρου βραβεύεται ως ”Best Private Bank in Cyprus”

Η Eurobank Κύπρου διακρίθηκε με το βραβείο  ”Best Private Bank in Cyprus“, για το 2021, από το έγκριτο διεθνές περιοδικό Euromoney, επικυρώνοντας το υψηλό επίπεδο των υπηρεσιών που προσφέρει και την ηγετική θέση που έχει εδραιώσει στον τομέα του Private Banking.  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αναστολή δόσεων και τόκων βάσει Διατάγματος Υπουργείου Οικονομικών 15/1/2021 - COVID-19

18/01/2021

Αναστολή δόσεων και τόκων βάσει Διατάγματος Υπουργείου Οικονομικών 15/1/2021 - COVID-19

Η Τράπεζα μας, ανταποκρινόμενη στις δυσμενείς συνθήκες που επικρατούν λόγω της πανδημίας Covid-19 και βάσει του Διατάγματος *1 που εκδόθηκε από το Υπουργείο Οικονομικών στις 15 Ιανουαρίου 2021, δυνάμει του οποίου αναστέλλεται για τους Δικαιούχους *2 η υποχρέωση καταβολής των δόσεων, περιλαμβανομένων και των τόκων, για περίοδο 6 μηνών (1/1/2021-30/6/2021), σε πιστωτικές διευκολύνσεις που παραχωρήθηκαν από χρηματοοικονομικούς οργανισμούς, σας ενημερώνει για τα ακόλουθα...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

3DS - Eurobank CY Cards Authenticator

31/12/2020

Ηλεκτρονικές αγορές - Αλλαγή σε ασφαλέστερη μέθοδο επιβεβαίωσης συναλλαγών

Βάσει των κανονισμών της ΕΕ (PSD2), για τις ηλεκτρονικές αγορές τερματίζεται - με ισχύ από τις 11/01/2021- η χρήση κωδικού μίας χρήσης (OTP) που λαμβάνεται με μήνυμα στο κινητό και αντικαθίσταται από την εφαρμογή κινητού ‘Eurobank CY Cards Authenticator’.

Τα νέα χαρακτηριστικά / πλεονεκτήματα είναι...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Benchmark Regulation – Expected reforms to reference rates

22/09/2020

The Bank informs you that Regulation (EU) 2016/2011 (“Benchmark Regulation” or “BMR” or “Regulation”) has established a common framework to ensure the accuracy and integrity of the indices used as benchmarks in financial instruments and financial contracts.  The Regulation, which aims to protect consumers and investors and ensures that the Benchmarks which have been created and used in the European Union are robust, reliable, representative and appropriate.  The Regulation is valid and enforced in all Member States of the European Union and the supervisory authority responsible for its implementation in Cyprus, is the Cyprus Securities and Exchange Commission.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Τμημα Εμπορικων Υπηρεσιων και Ξενων Ανταποκριτων - νεα διευθυνση

03/09/2020

Σας ενημερώνουμε για την πιο κάτω νέα διεύθυνση του Τμήματος Εμπορικών Υπηρεσιών και Ξένων Ανταποκριτών:

Eurobank Cyprus Ltd
Εμπορικές Υπηρεσίες
Λεωφόρο Αρχ. Μακαρίου ΙΙΙ 41, 
5ος όροφος, 1065 Λευκωσία


Παρακαλούμε όπως οποιαδήποτε αλληλογραφία/έγγραφα που αφορούν στο εν λόγω τμήμα να παραδίδονται στην πιο πάνω διεύθυνση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Νεότερη ενημέρωση σχετικά με τη λειτουργία των Τραπεζικών Κέντρων - COVID-19

25/05/2020

Επικοινωνούμε εκ νέου μαζί σας σε συνέχεια προηγούμενων σχετικών μας ανακοινώσεων για να σας ενημερώσουμε για την επαναλειτουργία των 2 Τραπεζικών Κέντρων της Eurobank Κύπρου που παρέμεναν κλειστά για ταμειακές συναλλαγές στο πλαίσιο των μέτρων που λαμβάνονται από την Τράπεζα εν μέσω της προσπάθειας αντιμετώπισης της πανδημίας COVID-19, με ισχύ από τις 25 Μαΐου 2020.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ενημερωση σχετικα με το ωραριο λειτουργιας των Τραπεζικων κεντρων - COVID-19

06/04/2020

Επικοινωνούμε εκ νέου μαζί σας σε συνέχεια προηγούμενης σχετικής μας ανακοίνωσης για να σας ενημερώσουμε ότι, το ωράριο λειτουργίας των ταμείων για εξυπηρέτηση πελατών στα Τραπεζικά Κέντρα της Eurobank Κύπρου διαμορφώνεται, με ισχύ από την Τετάρτη 8 Απριλίου 2020 και μέχρι νεωτέρας ειδοποιήσεως, ως ακολούθως:
 
Δευτέρα - Παρασκευή : 8:15 - 14:00

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αναστολη δοσεων και τοκων - COVID-19

03/04/2020

Η Τράπεζα μας, ανταποκρινόμενη στις δυσμενείς συνθήκες που επικρατούν λόγω της πανδημίας Covid-19 και βάσει του Διατάγματος που εκδόθηκε από το Υπουργείο Οικονομικών στις 30 Μαρτίου 2020 (το περί της Λήψης Εκτάκτων Μέτρων από Χρηματοοικονομικούς Οργανισμούς και Εποπτικές Αρχές) και τροποποιήθηκε στις 7 Μαΐου 2020, δυνάμει του οποίου αναστέλλεται για τους Δικαιούχους* που το επιθυμούν η υποχρέωση καταβολής των δόσεων, περιλαμβανομένων και των τόκων, σε πιστωτικές διευκολύνσεις που παραχωρήθηκαν από χρηματοοικονομικούς οργανισμούς, σας ενημερώνει για τα ακόλουθα: 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Νεα Πολιτικη Καταστασεων Λογαριασμου

31/03/2020

Στα πλαίσια της δέσμευσης της Τράπεζας για εξοικονόμηση φυσικών πόρων, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι έχει αποσταλεί επιστολή σε όλους τους πελάτες μας η οποία αναφέρει ότι από την 01/06/2020, η συχνότητα αποστολής μέσω ταχυδρομείου των έντυπων καταστάσεων λογαριασμού όσο αφορά τρεχούμενους λογαριασμούς και λογαριασμούς προειδοποιήσεως περιορίζεται σε μια φορά το χρόνο και όσο αφορά τρεχούμενους λογαριασμούς με όριο σε δύο φορές το χρόνο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΤΡΑΠΕΖΑ - PRIVATE BANKING

19/11/2019

Global Finance: Η Eurobank «Καλύτερη Τράπεζα Private Banking» στην Κύπρο και την Ελλάδα.

Η Eurobank Κύπρου και η Eurobank διακρίθηκαν για μια ακόμη χρονιά ως οι καλύτερες τράπεζες Private Banking για το 2020 στην Κύπρο και την Ελλάδα. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

FIRST BANK IN CYPRUS TO ANNOUNCE LAUNCH OF UCITS MUTUAL FUNDS

27/06/2015

Eurobank Cyprus pioneers by announcing the launch of UCITS ERB Funds VCIC PLC, strengthening its leading position in the Mutual Funds industry in Cyprus. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ